42 (7 september 2017)

Op donderdag 7 september is nummer 42 verschenen van Vakstudie Nieuws. In deze aflevering zijn de volgende belangrijke zaken opgenomen:

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

1 reactie
 
jacdenhollander
Vraag m.b.t. V-N 2004/29.4 pag. 9/9 van belanghebbende HR 39.160. r.o. 3.2 zegt dat ik goed heb aangegeven en niet onjuist heb geïnformeerd. Uit "goed aangeven" volgt m.i. impliciet dat er sprake is van "normaal vermogensbeheer". De niet "onjuiste informatie" was aanleiding de aangifte te volgen. Niet onjuiste informatie kan m.i. geen wijziging brengen N de belastbaarheid, immers geeft slechts een toelichting. Het verwijzingshof oordeelde inderdaad met een beroep op HR 34.130 dat ik niet had aangegeven. M.i. maakte het verwijzingshof dus een later arrest van de Hoge Raad ongedaan m.b.v. een vroeger arrest. Maar de Hoge Raad kende toch ook HR 34.130 dat betrekking had op hetzelfde feitencomplex zoals te lezen valt in 04/00965 Hof Arnhem. Heeft V-N zich daar nog overgebogen?
30 september 2017 08:55

                   

Verschenen in Vakstudie Nieuws

Welke zaken heeft de redactie van Vakstudie Nieuws deze week op het voorblad gepubliceerd? U treft hiernaast een selectie aan van de belangrijkste zaken.

Meest gelezen

Uitvergroot

Ik heb altijd geleerd dat, als je de wereld wilt verbeteren,...
Het dagelijkse leven wordt in plaats van eenvoudiger steeds...
Bart van Walderveen bekruipt het gevoel dat het fiscale...
Edwin Heithuis vraagt zich af of de kleine belastingen niet...
Het belang van de schatkist staat bij de inkeerregeling...
Meer Uitvergoot