Afkoop pensioen in eigen beheer levert ruim miljard meer op dan begroot

In 2017 hebben zo'n 70.000 dga's gebruik gemaakt van de fiscale faciliteiten met betrekking tot het uitfaseren van pensioen in eigen beheer. Bijna 40% koos voor omzetting in een oudedagsverplichting. 60% koos voor afkoop. Dit heeft staatssecretaris Snel van Financiën aan de Tweede Kamer laten weten.

De opbrengst van loonheffing van deze afkoop door deze dga's bedraagt circa € 3,3 miljard. Dit is hoger dan het voor 2017 verwachte bedrag van € 2,1 miljard. De voor 2018 en 2019 verwachte bedragen blijven ongewijzigd.

De staatssecretaris is van plan toelatingsexamens die toegang geven tot, en tussentijdse examens in het kader van vrijgesteld onderwijs, vrij te stellen van btw. Hiervoor gelden dan dezelfde voorwaarden als voor examens ter afsluiting van datzelfde vrijgestelde onderwijs.

Daarnaast meldt de staatssecretaris de Kamer dat de in de Fiscale vereenvoudigingswet 2017 opgenomen inhoudingsvrijstelling in de dividendbelasting voor overheidsondernemingen, niet wordt ingevoerd.

Verder gaat de staatssecretaris onder andere in op bedrijfsopvolgingsregeling, het verschil in belastingdruk tussen een- en tweeverdieners, de rendementspercentages in box 3 en de beslagvrije voet.

Lees ook het thema De uitfasering van het pensioen in eigen beheer.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!