Beroep naheffingsaanslag parkeerbelasting niet-ontvankelijk wegens misbruik van recht

Rechtbank Oost-Brabant verklaart het beroep van X tegen de naheffingsaanslag parkeerbelasting niet-ontvankelijk wegens misbruik van recht.

Aan X is een naheffingsaanslag parkeerbelasting opgelegd in de gemeente Eindhoven. De heffingsambtenaar verklaart het bezwaar ongegrond. X komt in beroep. Rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat sprake is van misbruik van recht. X heeft zijn recht op een hoorzitting aangewend voor een ander doel dan waarvoor het is gekregen, namelijk voor een hogere proceskostenvergoeding. In een eerder beroep over dezelfde naheffingsaanslag parkeerbelasting oordeelde dezelfde rechtbank dat de heffingsambtenaar X ten onrechte niet had gehoord, hoewel de heffingsambtenaar X 3 keer telefonisch had getracht te bereiken om een afspraak te maken en X daar niet op reageerde. De rechtbank veroordeelde de gemeente in de kosten en wees de zaak terug, zodat X kon worden gehoord. Het is de heffingsambtenaar hierna niet gelukt om een afspraak te maken met X. De heffingsambtenaar heeft hierover meerdere malen met X gemaild en heeft ook data geprikt, maar X verzette deze steeds. Uiteindelijk geeft X aan dat zijn mail als toelichting kan volstaan en dat de hoorzitting wat hem betreft kan worden overgeslagen. De heffingsambtenaar heeft hierna, aldus de rechtbank, het bezwaar terecht ongegrond verklaard. Het beroep is niet-ontvankelijk vanwege misbruik van recht. Voor een proceskostenveroordeling bestaat uiteraard geen aanleiding.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Gemeentewet 225

Algemene wet bestuursrecht 6:6

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

1 reactie
 
breemen...
Dat is een uitspraak van rechter Soeteman, die kan je toch niet serieus nemen?!
08 januari 2018 19:09

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!