Bij WOZ-waardering geen rekening houden met beslissing eigenaar om pand niet te verhuren als supermarkt

Rechtbank Gelderland oordeelt dat bij de WOZ-waardering geen rekening wordt gehouden met de omstandigheid dat X bv het pand niet wil verhuren als supermarkt.

Belanghebbende, X bv, is eigenaar van een winkelpand met ruime parkeergelegenheid gelegen in de gemeente Oude IJsselstreek. Zij heeft het pand, dat voorheen in gebruik was als supermarkt, in 2008 gekocht voor ruim € 1,4 miljoen. Vanaf 2011 staat het pand leeg. X bv heeft geprobeerd het winkelpand te verhuren, echter onder de voorwaarde dat er geen supermarkt in gevestigd wordt. Op 1 januari 2015 heeft X bv het pand te koop aangeboden voor € 1.150.000. In geschil is de WOZ-waarde 2016, waardepeildatum 1 januari 2015, die door de gemeente is bepaald op € 854.000.

Rechtbank Gelderland oordeelt dat bij de WOZ-waardering geen rekening wordt gehouden met de omstandigheid dat X bv het pand niet wil verhuren als supermarkt. X bv heeft bij de aanbieding van het pand ter verhuur de voorwaarde gesteld dat er geen supermarkt in het pand gevestigd mocht worden. Nu het pand door aard en omvang vooral geschikt is voor exploitatie als supermarkt gaat de rechtbank ervan uit dat dit de verhuur sterk heeft bemoeilijkt. Het pand heeft gedurende een aantal jaren leeg gestaan. Gelet op art. 17 van de Wet WOZ heeft de heffingsambtenaar terecht met deze omstandigheid geen rekening gehouden bij de bepaling van de waarde. Het beroep van X bv is ongegrond.

 

Lees ook het thema over de WOZ.

 

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!