Eigenaren bospercelen zijn voor OZB tevens gebruikers van het bos

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat belanghebbenden terecht aanslagen OZB gebruikersbelasting hebben gekregen voor een tweetal bospercelen.

Belanghebbenden zijn als eigenaren van twee bospercelen tevens aangeslagen voor de gebruikersbelasting OZB. In geschil is of dit terecht is.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat belanghebbenden terecht aanslagen OZB gebruikersbelasting hebben gekregen voor een tweetal bospercelen. Belanghebbenden maken hun stelling dat een van de percelen wordt verhuurd, niet aannemelijk. Omdat ze op beide percelen plegen te wandelen, zijn ze terecht als gebruikers aangemerkt. Bovendien wordt het gebruik van de bospercelen door het publiek door de rechtbank aangemerkt als volgtijdig gebruik door belanghebbenden. De rechtbank oordeelt verder dat belanghebbenden niet aannemelijk maken dat de heffingsambtenaar het gelijkheidsbeginsel als beginsel van behoorlijk bestuur heeft geschonden. Het gelijkheidsbeginsel als beginsel van behoorlijke regelgeving is evenmin geschonden. Er is geen sprake van gelijke gevallen ten opzichte van eigenaren van NSW-landgoederen en eigenaren van bedrijfsgebouwen die te koop en/of te huur staan. En het niet aanslaan van rechtspersonen die natuurterreinen bezitten en de omstandigheid dat het niet-woningtarief zowel voor bedrijven als voor belanghebbenden geldt, vallen binnen de ruime beoordelingsvrijheid die de wetgever toekomt. Het beroep van belanghebbenden is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Gemeentewet 220b

Gemeentewet 220

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!