Geen arbeidskorting voor werken met behoud van uitkering

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat de IOAW-uitkering als loon uit vroegere arbeid wordt aangemerkt, zodat mevrouw X geen recht heeft op de arbeidskorting.

Mevrouw X krijgt in 2015 een uitkering ingevolge de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW). In het kader van een proefplaatsing werkt X met behoud van haar IOAW-uitkering. In geschil is of X recht heeft op de arbeidskorting en of de berekeningen van haar looninkomsten juist zijn. Rechtbank Noord-Nederland stelt X in het ongelijk. X gaat in hoger beroep.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de IOAW-uitkering als loon uit vroegere arbeid wordt aangemerkt (art. 11 lid 2 Uitv. besluit LB 1965), zodat X geen recht heeft op de arbeidskorting. Het maakt niet uit dat X met behoud van uitkering werkt. De arbeidskorting is namelijk voorbehouden aan belastingplichtigen die inkomsten uit tegenwoordige arbeid genieten. Aangezien X de juistheid van de jaaropgaven niet bestrijdt, is haar beroep ook voor het overige ongegrond. Het fiscale loon is in beginsel namelijk een brutobedrag.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 8.11

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!