Geen kostenvergoeding voor bezwaarmaker die zelf bezwaar maakt

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de inspecteur terecht geen bezwaarkostenvergoeding heeft toegekend aan X omdat niet gebleken is van een derde die beroepsmatig rechtsbijstand heeft verleend. X

Belanghebbende, X, maakt bezwaar tegen een informatiebeschikking. De inspecteur besluit de informatiebeschikking te vernietigen, maar weigert de gevraagde bezwaarkostenvergoeding.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de inspecteur terecht geen bezwaarkostenvergoeding heeft toegekend aan X omdat niet gebleken is van een derde die beroepsmatig rechtsbijstand heeft verleend. X heeft immers zelf het bezwaarschrift geschreven. De rechtbank verklaart het beroep wel gegrond omdat de inspecteur in beroep heeft erkend dat de informatiebeschikking is herroepen wegens een aan hem te wijten onrechtmatigheid. X heeft recht op een schadevergoeding van € 500 wegens overschrijding van de redelijke termijn en tevens op een vergoeding van de kosten van beroep (verletkosten en reiskosten). De rechtbank ziet geen aanleiding voor vergoeding van de werkelijke proceskosten en de kosten voor het indienen van het beroepschrift.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 8:75

Algemene wet bestuursrecht 7:15-2

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!