Geen uitzondering voor bestaande gevallen bij wetsvoorstel uitfasering Hillen-aftrek

Staatssecretaris Snel van Financiën voelt er niets voor de gevolgen van het wetsvoorstel tot het geleidelijk uitfaseren van de aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld (Wet Hillen) voor bestaande gevallen of voor lage WOZ-waarden te verzachten. Dat stelt hij in de nota naar aanleiding van het nader verslag bij het wetsvoorstel die hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De conclusie is dat het uitzonderen van bestaande gevallen niet uitvoerbaar is.

De uitfasering is een van de maatregelen uit het regeerakkoord. Volgens de bewindsman hebben woningeigenaren als groep evenveel voordeel van het regeerakkoord als de totale groep huishoudens. Dat komt onder andere doordat de opbrengst van de versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek volledig ten goede komt aan woningeigenaren via een verlaging van het eigenwoningforfait.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

1 reactie
 
henri.6
Prima, er uit met al die uitzonderingen, we moeten over op 1 box, een vermogensmutatiebelasting met een van de leeftijd afhankelijke vrijstelling. Al het vermogen gaat daarin, ook aandelenpakketten. De vermogensmutatiebelasting voor vennootschappen en andere entiteiten is bij natuurlijke personen te verrekenen. Ook de waarde van een kleine duurzame woning mag in die vrijstelling. Gezinnen hebben dan een voordeeltje. Al het vermogen rekenen we eens per jaar aan de natuurlijke personen toe. Op de aangroei boven de vrijstelling wordt men belast. De overheid tuigt geen systeem meer op wat de mensen in de gaten gaat houden en belast. Ook de woning mag dus onder het vermogen komen. En uiteindelijk onder die ene box komt, dus met een leeftijdsafhankelijke vrijstelling. Uiteraard is het dan wel nodig dat we intussen onze box 3 verhogen. Uiteindelijk kunnen we over naar een stelsel waarbij ons leven, humane interactie, niet meer wordt belast. Wees gerust mensen, dit is voor de volgende generatie, u kunt nog even door met de uitzonderingen.
23 november 2017 09:07

Opinie

Wordt het Model A of Model B bij de implementatie van de...
Na een paar jaarrapportages, is het eenvoudiger te beoordelen...
Door de verschraling van het fiscale-eenheidsregime tot louter...
Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!