Geen verhuurderheffing voor woningen waarvoor alleen servicekosten worden betaald

Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat X geen verhuurderheffing is verschuldigd voor de woningen die zij ter beschikking heeft gesteld op grond van een gebruiksovereenkomst. Wel is verhuurderheffing verschuldigd voor de woningen die voor de verkoop of sloop zijn bestemd.

Stichting X is het niet eens met de aan haar opgelegde aanslag verhuurderheffing. Volgens X zijn haar woningen die voor de verkoop of sloop zijn bestemd namelijk niet onderworpen aan de verhuurderheffing. Hetzelfde geldt volgens X voor de woningen die ter beschikking worden gesteld op grond van gebruikersovereenkomsten.

Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat de woningen die voor de verkoop of sloop zijn bestemd wel zijn onderworpen aan de verhuurderheffing. Deze woningen waren op de peildatum (1 januari 2013) namelijk op grond van overeenkomsten bewoond, en er is geen sprake van een symbolische tegenprestatie. Deze woningen zijn ‘voor verhuur bestemd'. Voor de woningen die X ter beschikking heeft gesteld op grond van een gebruiksovereenkomst, geldt volgens de rechtbank dat deze niet onderworpen zijn aan de verhuurderheffing. De vergoeding die daarbij is overeengekomen ziet namelijk alleen maar op de servicekosten. De rechtbank vermindert de verhuurderheffing.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet verhuurderheffing 2

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!