Geen verschoonbare termijnoverschrijding. Taalproblemen niet aannemelijk

Hof 's-Hertogenbosch verklaart het hoger beroep van X niet-ontvankelijk omdat het bijna één jaar na de uitspraakdatum van de rechtbank is ingediend.

Belanghebbende, X, stelt hoger beroep in tegen een uitspraak van Rechtbank Zeeland-West-Brabant van 6 november 2015. Het hoger beroep is gedagtekend 8 november 2016 en op 15 november 2016 bij het hof binnengekomen. In geschil is de ontvankelijkheid van het hoger beroep.

Hof 's-Hertogenbosch verklaart het hoger beroep van X niet-ontvankelijk omdat het bijna één jaar na de uitspraakdatum van de rechtbank is ingediend. X stelt dat de termijnoverschrijding verschoonbaar is omdat hij onvoldoende kennis heeft van de Nederlandse taal, onvoldoende afweet van fiscale procedures en het belang van het instellen van hoger beroep heeft onderschat. Het hof merkt op dat X ter zitting van het hof er blijk van heeft gegeven de Nederlandse taal moeiteloos en foutloos te spreken. Verder oordeelt het hof dat de uitspraak van de rechtbank een duidelijke rechtsmiddelverwijzing bevat. Er is dus geen sprake van een verschoonbare termijnoverschrijding. Het hoger beroep van X is niet-ontvankelijk.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 6:11

Algemene wet bestuursrecht 6:7

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!