Geen zelfstandigenaftrek voor DJ die werkzaamheden verricht naast voltijdbaan

Hof Den Haag oordeelt dat X voor zijn werkzaamheden naast zijn baan in loondienst geen aanspraak maakt op de zelfstandigenaftrek.

X besteedt in 2012 1419 uren (inclusief reistijd) aan zijn baan als hoofd ICT. Daarnaast heeft hij een onderneming waarin hij optredens verzorgt als diskjockey en automatiseringsactiviteiten verricht. X stelt in 2012 1452 uur aan zijn ondernemingsactiviteiten te hebben besteed. In geschil is of hij recht heeft op zelfstandigenaftrek.

Hof Den Haag oordeelt dat X voor zijn werkzaamheden naast zijn baan in loondienst geen aanspraak maakt op de zelfstandigenaftrek. Het hof stelt voorop dat tussen de automatisering en de dj-activiteiten te weinig samenhang bestaat om deze als één onderneming te kunnen aanmerken. De automatiseringsactiviteiten waaraan X slechts 65 uren heeft besteed, kwalificeren als overige werkzaamheden en tellen dus niet mee bij het grotendeelscriterium. Dit betekent dat de uren die X heeft besteed aan zijn onderneming (1387 uren) niet uitkomen boven de uren in loondienst (1419 uren). Omdat X niet voldoet aan het grotendeelscriterium komt hij niet in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 3.76

Wet inkomstenbelasting 2001 3.6

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Een van de kennelijk meest brisante fiscale maatregelen van...
Zo aan het eind van het jaar geef ik graag toe aan de neiging...
Al jaren klinken geluiden over mogelijke...
Aftrekposten kunnen in de toekomst nog slechts tegen het...
Madeleine Merkx ergert zich aan internetconsultaties die...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!