Gemeente maakt WOZ-waarden winkel- en kantoorpanden voldoende aannemelijk

Rechtbank Rotterdam oordeelt dat de heffingsambtenaar aannemelijk maakt dat de waarden van de winkel- en kantoorpanden niet te hoog zijn vastgesteld.

Belanghebbenden zijn eigenaren van verschillende winkel- en kantoorpanden gelegen in de gemeente Rotterdam. In geschil zijn de WOZ-waarden van deze objecten voor het jaar 2015.

Rechtbank Rotterdam oordeelt dat de heffingsambtenaar aannemelijk maakt dat de waarden van de winkel- en kantoorpanden niet te hoog zijn vastgesteld. De rechtbank is van oordeel dat de heffingsambtenaar voor de verschillende objecten binnen één complex verschillende kapitalisatiefactoren mocht hanteren. Weliswaar mag binnen één WOZ-object geen sprake zijn van verschillende factoren maar hier zijn het drie verschillende WOZ-objecten die binnen één bedrijfsverzamelgebouw zijn gelegen. Er zijn voldoende factoren die het verschil in kapitalisatiefactor rechtvaardigen. De rechtbank verklaart de beroepen van belanghebbenden ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!