Gemeente mag bij WOZ-waardering duurste verkopen uitkiezen

Rechtbank Gelderland stelt voorop dat X met instemming van zijn partner rechtsmiddelen kan instellen tegen de aan de partner opgelegde WOZ-beschikking. Vervolgens oordeelt de rechtbank dat de gemeente bij het bepalen van de WOZ-waarde mag aansluiten bij de vergelijkingsobjecten waarvoor de hoogste verkoopprijzen zijn gerealiseerd.

Belanghebbende, X, maakt bezwaar en stelt daarna beroep in tegen de WOZ-beschikking 2017 op naam van zijn partner. X heeft ook een eigen WOZ-beschikking gehad.

Rechtbank Gelderland stelt voorop dat X met instemming van zijn partner rechtsmiddelen kan instellen tegen de aan de partner opgelegde WOZ-beschikking. Het beroep is ontvankelijk. Vervolgens oordeelt de rechtbank dat de gemeente bij het bepalen van de WOZ-waarde mag aansluiten bij de vergelijkingsobjecten waarvoor de hoogste verkoopprijzen zijn gerealiseerd (Hof Amsterdam 13 juni 2017, ECLI:NL:GHAMS:2017:2163). X heeft geen omstandigheden aangevoerd waarom dat in dit geval anders zou moeten zijn. De heffingsambtenaar hoefde dus niet naast de drie gehanteerde vergelijkingsobjecten nog een vierde door X aangedragen en voor een lager bedrag verkocht object te gebruiken ter onderbouwing van de waarde. De rechtbank verklaart het beroep van X ongegrond en handhaaft de WOZ-waarde van € 279.000.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

De Staatssecretaris van Financiën houdt er rekening mee dat de...
Recent is een aantal documenten over het ‘‘nalevingstekort''...
Het aantrekken van fiscale boegbeelden acht ik een goede...
Ik wil rond de feestdagen nog maar eens benadrukken dat...
Een van de belangrijkste fiscale regelingen voor...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!