Gemeente verklaarde bezwaar terecht niet-ontvankelijk wegens ontbrekende machtiging

Rechtbank Rotterdam oordeelt dat de heffingsambtenaar voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat de twee brieven met daarin een verzoek om een machtiging wel degelijk zijn verzonden. Het bezwaar van X is terecht niet-ontvankelijk verklaard wegens het ontbreken van een machtiging.

Belanghebbende, X, maakt bezwaar tegen een naheffingsaanslag parkeerbelasting van de gemeente Rotterdam. De heffingsambtenaar vraagt de (beweerde) gemachtigde van X tweemaal om een schriftelijke machtiging te overleggen. Als een antwoord uitblijft, verklaart de heffingsambtenaar X niet-ontvankelijk in zijn bezwaar. De gemachtigde stelt de twee brieven van de heffingsambtenaar nooit te hebben ontvangen.

Rechtbank Rotterdam oordeelt dat de heffingsambtenaar voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat de twee brieven met daarin een verzoek om een machtiging wel degelijk zijn verzonden. Gelet op de toelichting die de heffingsambtenaar op zitting heeft gegeven over het postregistratiesysteem acht de rechtbank verzending van de brieven aannemelijk. Nu X in de bezwaarfase geen machtiging heeft overgelegd, heeft de heffingsambtenaar het bezwaar terecht niet-ontvankelijk verklaard.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 8:24

Algemene wet bestuursrecht 6:6

Algemene wet bestuursrecht 6:5

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!