Hof handhaaft WOZ-waarde vakantiewoning in gemeente Terschelling

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de heffingsambtenaar de WOZ-waarde van de in aanbouw zijnde vakantiewoning van X voldoende aannemelijk heeft gemaakt.

Belanghebbende, X, heeft het recht van erfpacht op een perceel met daarop een woning in aanbouw. In geschil is de WOZ-waarde 2015. De gemeente verdedigt een WOZ-waarde van € 399.000.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de heffingsambtenaar de WOZ-waarde van de in aanbouw zijnde vakantiewoning van X voldoende aannemelijk heeft gemaakt. Het geschil gaat alleen over de waarde van de grond. De heffingsambtenaar heeft de verkoopcijfers van vier percelen gemiddeld en komt daarbij op een hogere prijs per m² uit dan die van de kavel van X. De inspecteur wijst erop dat het perceel van X een betere ligging heeft. X heeft zelf ook een verkoopcijfer van een kavel ingebracht, maar dit is een kavel zonder recreatieve bestemming die uitsluitend gekocht kon worden door inwoners van Terschelling. Dergelijke kavels hebben een lagere waarde dan bouwgrond voor recreatieve bewoning. Het hof stelt de heffingsambtenaar in het gelijk en verklaart het hoger beroep van X ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Wordt het Model A of Model B bij de implementatie van de...
Na een paar jaarrapportages, is het eenvoudiger te beoordelen...
Door de verschraling van het fiscale-eenheidsregime tot louter...
Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!