Hof verhoogt door rechtbank toegekende wegingsfactor van 0,5 naar 1

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de rechtbank voor de proceskostenvergoeding ten onrechte een wegingsfactor van 0,5 heeft toegekend.

Belanghebbende, X, maakt bezwaar tegen de WOZ-waarde van zijn woning. De heffingsambtenaar van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente verklaart het bezwaar gegrond, verlaagt de WOZ-waarde en kent een kostenvergoeding toe van € 324,20. Rechtbank Overijssel verklaart het beroep gegrond, verhoogt de bezwaarkostenvergoeding en kent X een proceskostenvergoeding toe rekening houdend met een wegingsfactor van 0,5.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de rechtbank voor de proceskostenvergoeding ten onrechte een wegingsfactor van 0,5 heeft toegekend. Omdat X beroep had ingesteld tegen zowel de WOZ-beschikking als de bezwaarkostenvergoeding, is er sprake van een procedure van gemiddeld gewicht. Het hof verhoogt de wegingsfactor van 0,5 naar 1. Het hof verklaart het hoger beroep van X gegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 8:75

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!

                   

Columns

Daar gaan we weer. Afgelopen weekend werd weer een hele...
Lijfrenten. In het regeerakkoord zoek je er tevergeefs...
Meer columns