Inspecteur stelt loonvoordeel vanwege toekenning aandelen te hoog vast

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de inspecteur het loonvoordeel als gevolg van toekenning van (certificaten van) aandelen te hoog heeft vastgesteld.

X is aanmerkelijkbelangaandeelhouder en president-directeur van E. De inspecteur neemt in 2006 en 2007 loon in de vorm van aandelen(opties) in aanmerking. In geschil is onder meer of de inspecteur voor 2006 en 2007 terecht en naar het juiste bedrag inkomsten aanneemt als gevolg van de toekenning van (certificaten van) aandelen in E aan X.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de inspecteur het loonvoordeel als gevolg van toekenning van (certificaten van) aandelen te hoog heeft vastgesteld. X stelt terecht dat zijn positie als president-directeur van E een belemmering vormt bij de verkoop van de aandelen op de beurs. Maar anders dan X bepleit is de waarde van de aandelen meer dan nihil. Ten opzichte van de beurskoers van de aandelen op het moment van de verkrijging van de certificaten neemt het hof vanwege de beperkende voorwaarden schattenderwijs een afwaardering in aanmerking van 30%.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de loonbelasting 1964 10

Wet inkomstenbelasting 2001 3.81

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!