Invorderingskosten vervallen omdat aanslag belastingschuldige niet heeft bereikt

Hof Arnhem-Leeuwarden vernietigt de aanmaningskosten en de kosten van betekening van het dwangbevel omdat niet aannemelijk is dat de aanslag X daadwerkelijk heeft bereikt.

X is het niet eens met invorderingskosten die de heffingsambtenaar van GBLT hem in rekening heeft gebracht in verband met het niet betalen van een aanslag waterschapsbelastingen. X stelt dat hij deze aanslag nooit heeft ontvangen.

Hof Arnhem-Leeuwarden vernietigt de aanmaningskosten en de kosten van betekening van het dwangbevel omdat niet aannemelijk is dat de aanslag X daadwerkelijk heeft bereikt. X heeft de feitelijke terpostbezorging van de aanslag betwijfeld. In reactie hierop is de heffingsambtenaar met stukken gekomen op grond waarvan het aannemelijk is dat de aanslag wel degelijk is verzonden naar het adres van X. Vervolgens heeft X een verklaring afgelegd op grond waarvan het hof twijfelt of de aanslag op het adres van X is ontvangen. Daarbij hecht het hof waarde aan het feit dat X vanwege zijn beroep (administrateur) gewend is om zeer zorgvuldig om te gaan met (financiële) post. Omdat elk nader bewijs door de ontvanger ter zake van de ontvangst achterwege is gebleven, is niet aannemelijk dat de aanslag X heeft bereikt. De ontvanger heeft niet bewezen dat dit aan X te wijten is. Daarop besluit het hof de invorderingskosten te vernietigen.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Kostenwet invordering rijksbelastingen 7

Kostenwet invordering rijksbelastingen 1

Invorderingswet 1990 12

Invorderingswet 1990 11

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!