Kosten tandartsbehandelingen in Rusland aftrekbaar

Rechtbank Noord-Nederland beslist dat X, de door zijn echtgenote in Rusland gemaakte kosten voor tandartsbehandelingen, als specifieke zorgkosten mag aftrekken.

Belanghebbende, X, dient in oktober 2016 een verzoek om ambtshalve vermindering van de aanslag ib/pvv 2014 in. Hij wil een bedrag van € 4215,09 in aftrek brengen als specifieke zorgkosten. Dit bedrag bestaat uit de uitgaven voor diverse behandelingen door een tandarts en orthodontist in Rusland, ondergaan door zijn echtgenote. De inspecteur komt slechts gedeeltelijk aan het verzoek om ambtshalve vermindering tegemoet. Een bedrag van € 1088,50 wordt als specifieke zorgkosten geaccepteerd. Verdere aftrek wordt niet toegestaan, omdat die kosten niet op X zouden hebben gedrukt. X komt in beroep.

Volgens Rechtbank Noord-Nederland heeft X voldoende aannemelijk gemaakt dat in Rusland gemaakte tandarts- en orthodontiekosten op hem hebben gedrukt. Dit gelet op de vaststaande feiten en de in het dossier aanwezige bewijsstukken en de toelichting ter zitting. Er is geen twijfel dat de echtgenote van X de kosten ter plaatse daadwerkelijk en tot het volledige bedrag contant heeft betaald. De kosten kunnen daarom in zijn geheel worden aangemerkt als specifieke zorgkosten. Het beroep van X is gegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 6.17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!