Kostenvergoeding na verlaging WOZ-waarde wegens aardbevingsschade

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in navolging van de rechtbank dat X na de verlaging van de WOZ-waarde in bezwaar wegens aardbevingsschade recht heeft op vergoeding van de kosten van de bezwaarfase.

Belanghebbende, X, is eigenaar van een woning gelegen in het gaswinningsgebied van de NAM in de gemeente Slochteren. X heeft bij de NAM een aardbevingsschade gemeld van € 15.000. De heffingsambtenaar verlaagt in de bezwaarfase de WOZ-waarde 2015 met dit bedrag. In hoger beroep is alleen nog in geschil of X recht heeft op een kostenvergoeding.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in navolging van de rechtbank dat X na de verlaging van de WOZ-waarde in bezwaar wegens aardbevingsschade recht heeft op vergoeding van de kosten van de bezwaarfase. De gemeente heeft het beleid dat met aardbevingsschade rekening wordt gehouden als deze door belanghebbenden na ontvangst van de WOZ-beschikking wordt gemeld. Met deze werkwijze aanvaardt de heffingsambtenaar de niet denkbeeldige kans dat de waarde tot een te hoog bedrag wordt vastgesteld. De handelwijze van de heffingsambtenaar is daarom onvoldoende zorgvuldig. X heeft recht op vergoeding van de kosten in de bezwaarfase. Het hoger beroep van de heffingsambtenaar is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 7:15

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!