Serviceberichten BA

Laatste dag mini-enquête belastingontwijking

De parlementaire ondervragingscommissie fiscale constructies rondt vrijdag haar verhoren af. De commissie houdt sinds vorige week woensdag een mini-enquête naar belastingontwijking. Daarbij kijkt ze zowel naar Nederlanders die hun geld wegsluizen naar belastingparadijzen als naar buitenlanders die proberen te profiteren van het fiscale klimaat in Nederland.

De commissie werd ingesteld naar aanleiding van de Panama Papers, een reeks gelekte stukken waaruit blijkt dat veel rijken hun geld via een Panamees bedrijf aan het oog van de fiscus onttrekken. Ze sprak met ruim twintig getuigen en deskundigen, onder wie de zaakwaarnemer van de Rolling Stones die in Amsterdam kantoor houdt, en een vooraanstaande adviseur van miljonairs uit Curaçao.
 
De getuigen werden onder ede gehoord. Niettemin stuitte de commissie geregeld op vage antwoorden, waarover ze haar ergernis niet steeds kon onderdrukken. Sommige getuigen relativeerden het begrip belastingontwijking; ze spraken van belastingbesparing, die in hun ogen wel door de beugel kan.
 
De commissie,onder leiding van PvdA'er Henk Nijboer, hoopt voor de zomer haar verslag naar de Tweede Kamer te sturen. Die moet vervolgens conclusies trekken.
 
[ Bron: ANP ]

0 reacties
Nog 1500 karakters

                   

Meest gelezen

Agenda

Meer agenda