Melding MIA/VAMIL te laat; geen milieu-investeringsaftrek

Hof Den Haag beslist dat X geen recht heeft op de door hem geclaimde milieu-investeringsaftrek omdat het meldingsformulier niet op tijd door het Bureau IRWA is ontvangen.

X, die een agrarische onderneming drijft is op 21 december 2011 investeringsverplichtingen voor de bouw van een vleesvarkensstal aangegaan. Op 20 maart 2012 om 16:05 uur is namens X het formulier Melding MIA/VAMIL bij PostNL aangeboden voor aangetekende verzending naar het Bureau IRWA van de Belastingdienst. Het Bureau IRWA heeft op het meldingsformulier als datum van binnenkomst 22 maart 2012 gestempeld. X claimt in zijn aangifte ib/pvv 2013 een milieu-investeringsaftrek van € 82.455. De inspecteur wijkt bij het opleggen van de definitieve aanslag af van de aangifte. De geclaimde milieu-investeringsaftrek wordt geweigerd. In hoger beroep is in geschil of dit terecht is.

Volgens Hof Den Haag staat vast dat de investeringsverplichting is aangegaan op 21 december 2011. De termijn voor het doen van de melding MIA/VAMIL eindigde op 21 maart 2012. Met hetgeen X heeft aangevoerd en aan stukken heeft ingebracht, is onvoldoende voor de conclusie dat het meldingsformulier op 21 maart 2012 door het Bureau IRWA is ontvangen. Gevolg is dat X geen recht heeft op de door hem geclaimde milieu-investeringsaftrek. Het hoger beroep van X is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 3.42a

Wet inkomstenbelasting 2001 3.31

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Wordt het Model A of Model B bij de implementatie van de...
Na een paar jaarrapportages, is het eenvoudiger te beoordelen...
Door de verschraling van het fiscale-eenheidsregime tot louter...
Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!