Rechtbank handhaaft WOZ-waarde Nijmeegse winkelpanden

Rechtbank Gelderland oordeelt dat de gemeente Nijmegen de WOZ-waarde van de twee winkelpanden van X bv niet te hoog heeft vastgesteld.

Belanghebbende, X bv, is eigenaar van twee winkelpanden in de gemeente Nijmegen. In geschil is de WOZ-waarde 2017 van deze onroerende zaken.

Rechtbank Gelderland oordeelt dat de gemeente Nijmegen de WOZ-waarde van de twee winkelpanden van X bv niet te hoog heeft vastgesteld. De heffingsambtenaar heeft de huurwaarde en de kapitalisatiefactor van beide panden voldoende onderbouwd. De gemeente heeft aan de kelder die droog is en die als opslag wordt gebruikt, terecht een waarde toegekend. De kapitalisatiefactoren heeft de gemeente bij gebrek aan verkooptransacties opgebouwd vanuit het theoretische model uit de taxatiewijzer. Niet gesteld of gebleken is dat de heffingsambtenaar hierbij is uitgegaan van onjuiste veronderstellingen. X bv heeft de door haar bepleite factoren niet aannemelijk gemaakt. De rechtbank verklaart de beroepen van X bv ongegrond en handhaaft de waarden op € 293.000 respectievelijk € 1.411.000.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!