Rechtbank kent ten onrechte vergoeding voor verletkosten toe

Hof ‘s-Hertogenbosch oordeelt dat de rechtbank ten onrechte een vergoeding heeft toegekend voor verletkosten, omdat X gepensioneerd is en slechts 4 tot 5 uur per week aan zijn onderneming besteedt.

Aan X is een naheffingsaanslag parkeerbelasting opgelegd. Rechtbank Oost-Brabant verklaart zijn beroep gegrond en kent hem een proceskostenvergoeding toe. X komt in hoger beroep. Hij wenst een hoger bedrag aan verletkosten en een vergoeding voor portokosten. Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat het hoger beroep ongegrond is. De rechtbank heeft eerder een te hoge vergoeding toegekend dan een te lage. X is gepensioneerd en drijft een kleine onderneming, waaraan hij 4 à 5 uur per week besteedt. Het hof vindt dat onder dergelijke omstandigheden geen sprake is van verletkosten. Portokosten worden niet genoemd in artikel 1 van het Besluit. Deze komen dan ook niet voor vergoeding in aanmerking. Het hoger beroep is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Besluit proceskosten bestuursrecht 1

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Wordt het Model A of Model B bij de implementatie van de...
Na een paar jaarrapportages, is het eenvoudiger te beoordelen...
Door de verschraling van het fiscale-eenheidsregime tot louter...
Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!