Internationale actualiteiten

Ronaldo verdacht van belastingfraude

Sterspeler Cristiano Ronaldo van Real Madrid wordt verdacht van belastingfraude. De officier van justitie in Madrid heeft dinsdag een aanklacht ingediend bij de rechtbank tegen de Portugese topspits. De wereldvoetballer van het jaar zou de Spaanse fiscus tussen 2011 en 2014 bewust voor 14,7 miljoen euro hebben opgelicht.

De aanklager meldde in een verklaring dat Ronaldo in 2010 een zakelijke structuur ontwikkelde waarin hij zijn Spaanse inkomsten uit portretrechten verborg. ,,Met deze constructie heeft hij opzettelijk en bewust niet aan zijn belastingverplichtingen voldaan'', aldus de aanklager.
 
De fraudezaak van Ronaldo vertoont grote gelijkenis met die van Lionel Messi. De Argentijnse vedette van FC Barcelona is zelfs al veroordeeld tot 21 maanden celstraf en een boete van 2 miljoen euro voor het benadelen van de fiscus tussen 2007 en 2009. Het zou gaan om 4,1 miljoen euro verzwegen inkomsten uit portretrechten. Messi gaat overigens niet echt achter de tralies, omdat veroordeelden zonder strafblad in Spanje bij straffen van twee jaar of minder niet de cel in hoeven.
 
De Braziliaanse aanvaller Neymar van Barça ligt ook al in de clinch met de Spaanse fiscus. Hij hoorde eind vorig jaar een gevangenisstraf van twee jaar eisen. In deze zaak zou de belastingdienst miljoenen zijn misgelopen doordat een flink deel van de transfersom is achtergehouden. Neymar maakte in 2013 de overgang van het Braziliaanse Santos naar de Catalaanse club.
 
Real Madrid weigerde dinsdag commentaar te geven op de fraudezaak van Ronaldo. De zaakwaarnemers van de Portugese vedette waren onbereikbaar.
[ Bron: ANP ]
U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

                   

Agenda

Meer agenda