Slovenië mag volgens A-G HvJ EU btw-aftrek herzien bij homologatie preventief akkoord

Advocaat-generaal Saugmandsgaard Øe concludeert dat Slovenië de afgetrokken btw mag herzien na de homologatie van een preventief akkoord. Slovenië handelt daarmee niet in strijd met het EU-recht.

Het Sloveense T-2 bereikt een preventief akkoord met haar schuldeisers. Op grond van dit akkoord moet T-2 44% van haar schulden voldoen. Volgens de Sloveense Belastingdienst moet T-2 dan € 7.362.000 aan btw betalen (56% van de afgetrokken btw). T-2 is het niet eens met deze herziening van de afgetrokken voorbelasting. De Sloveense rechter stelt prejudiciële vragen in deze zaak.

Advocaat-generaal Saugmandsgaard Øe concludeert dat Slovenië niet in strijd met het EU-recht handelt door de afgetrokken btw te herzien na de homologatie van een preventief akkoord. Volgens de A-G heeft Slovenië namelijk geldig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een verplichting tot herziening van de aftrek op te leggen wanneer de maatstaf van heffing wordt verlaagd bij niet-betaling van de prijs.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

De Staatssecretaris van Financiën houdt er rekening mee dat de...
Recent is een aantal documenten over het ‘‘nalevingstekort''...
Het aantrekken van fiscale boegbeelden acht ik een goede...
Ik wil rond de feestdagen nog maar eens benadrukken dat...
Een van de belangrijkste fiscale regelingen voor...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!