Staatssecretaris Snel: ‘Nederland geen fiscaal zwart gat’

Staatssecretaris Snel van Financiën kan zich niet vinden in uitspraken van Eurocommissaris Moscovici dat Nederland een ‘fiscaal zwart gat' is, dat belastingontwijking faciliteert. Hij kan deze uitspraken in het geheel niet plaatsen en hij vindt deze ongepast. Dat antwoordt Snel op Kamervragen van het lid Leijten (SP).

Volgens de staatssecretaris implementeert Nederland in voortvarend tempo internationale en EU-afspraken om belastingontwijking tegen te gaan. Nederland is bij de implementatie van maatregelen tegen belastingontwijking vaak al strenger dan internationaal of Europees minimaal is afgesproken. De door het vorige kabinet ingezette lijn om belastingontwijking en –ontduiking effectief te bestrijden, zet de staatssecretaris onverminderd voort en wordt uitgebreid. Dit moet er toe leiden dat Nederland niet meer aantrekkelijk is voor doorstroompraktijken. In de EU-Gedragscodegroep zijn in het verleden meermaals Nederlandse belastingmaatregelen en administratieve praktijken beoordeeld om vast te stellen of deze al dan niet schadelijke belastingconcurrentie vormden. Recent heeft de Gedragscodegroep de Nederlandse innovatiebox, zoals aangepast aan de nexus-benadering beoordeeld en goedgekeurd.

[Nieuwsbron] [Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...
De Staatssecretaris van Financiën houdt er rekening mee dat de...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!