Internationale actualiteiten

Tang: nieuw belastingregime internetreuzen

Door verouderde wetgeving schuiven internetreuzen als Booking.com in Europa te makkelijk met bedrijfswinsten, stelt Europarlementariër Paul Tang (PvdA). Hij doet woensdag in het Europees Parlement een voorstel voor een nieuwe Europese regeling voor winstbelasting. Dit voorstel wordt na het debat donderdag in stemming gebracht. De Europese Commissie komt volgende week met aanbevelingen voor een belasting op internetreuzen, aldus Tang.

Veel websites zijn in de meeste lidstaten alleen digitaal aanwezig en kunnen daardoor bedrijfswinsten doorschuiven naar het Europese land met het laagste belastingtarief. ,,Een bedrijf als Booking.com weet hierdoor ruim 700 miljoen aan belasting te ontlopen'', zegt Tang over zijn voorstel tot belastingherziening.
 
Hij vindt dat niet de bedrijven mogen bepalen waar ze hun winst boeken en belasting betalen, maar dat de Europese landen dat moeten doen. Tang becijferde eerder dat internetreuzen als Google en Facebook in drie jaar tijd bijna 5,1 miljard euro minder belasting betaalden door hun omzet op papier elders te boeken.
 
Volgens de Europarlementariër groeit het besef dat de huidige manier van winstbelasting achterhaald is. Van de Amerikaanse president Donald Trump valt in zijn ogen weinig te verwachten, ,,dus moet Europa het voortouw nemen. We leven in de 21e eeuw, het is dus ook hoog tijd voor een modern belastingsysteem."
 
[ Bron: ANP ]
U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters