Verdubbeling van weg leidt niet tot lagere WOZ-waarde van woning

Hof Arnhem-Leeuwarden ziet geen aanleiding de WOZ-waarde van de woning te verlagen vanwege de verdubbeling van een weg in de buurt.

X is eigenaar van een vrijstaande woning in de gemeente Menterwolde. De WOZ-waarde 2014 is vastgesteld op € 224.000. X bepleit een lagere waarde.

Hof Arnhem-Leeuwarden ziet geen aanleiding de WOZ-waarde van de woning te verlagen vanwege de verdubbeling van een weg in de buurt. Gelet op de afstand tot de weg, circa 550 m, en de aanwezigheid van natuurlijke en niet-natuurlijke barrières tussen de woning en de weg acht het hof aannemelijk dat er geen aanleiding is de waarde vanwege de verdubbeling van de weg lager vast te stellen. Ook de mogelijke aanleg van een windmolenpark leidt niet tot een lagere WOZ-waarde omdat de vergelijkingsobjecten ook in de invloedssfeer van de mogelijk te bouwen windturbines liggen en een eventueel waardedrukkend effect in de waarde is verdisconteerd. Het hof verklaart het hoger beroep van X ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

De Staatssecretaris van Financiën houdt er rekening mee dat de...
Recent is een aantal documenten over het ‘‘nalevingstekort''...
Het aantrekken van fiscale boegbeelden acht ik een goede...
Ik wil rond de feestdagen nog maar eens benadrukken dat...
Een van de belangrijkste fiscale regelingen voor...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!