Verhoging WAO-uitkering wegens hulpbehoevendheid belast

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de inspecteur terecht de verhoging van de WAO-uitkering wegens hulpbehoevendheid belast.

X ontvangt in 2013 een WAO-uitkering van € 22.186. Het UWV verhoogt het uitkeringspercentage wegens hulpbehoevendheid van 75% naar 85%. De inspecteur belast de gehele WAO-uitkering. Volgens X is de verhoging niet belast, omdat dit bedrag geheel opgaat aan specifieke zorgkosten. In geschil is of de verhoging tot X' inkomen behoort.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat de inspecteur terecht de volledige WAO-uitkering belast. Een arbeidsongeschiktheidsuitkering vormt loon uit een vroegere dienstbetrekking. De inspecteur betrekt de WAO-uitkering dan ook terecht in zijn geheel in de heffing van inkomstenbelasting. Voor zover eiser meent dat de wettelijke bepalingen niet redelijk zijn, kan dit niet leiden tot een gegrond beroep nu de rechter de innerlijke waarde of billijkheid van wettelijke bepalingen niet mag beoordelen.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet algemene bepalingen 11

Wet inkomstenbelasting 2001 3.81

Wet inkomstenbelasting 2001 3.80

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!