Voor afdrachtvermindering onderwijs is volgen volledige initiële HBO-opleiding niet vereist

Hof Arnhem-Leeuwarden beslist dat om in aanmerking te komen voor de afdrachtvermindering onderwijs, niet vereist is dat de werknemer de volledige initiële opleiding aan een hogeschool in de zin van de WHW volgt.

In het kader van een professionaliseringsprogramma zijn de 18 werknemers van belanghebbende, X bv, per 1 januari 2008 ingeschreven voor de 'funderende duale deeltijdopleiding MHBO Bedrijfskader'. Deze opleiding betreft de eerste twee jaren van de opleiding HBO Bedrijfskunde die in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (hierna: CROHO) is geregistreerd. X bv past over het jaar 2008 de afdrachtvermindering onderwijs toe. De inspecteur staat dit niet toe. Dit omdat volgens hem de door de werknemers van X bv gevolgde opleiding geen initiële opleiding aan een hogeschool als bedoeld in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (hierna: WHW) betreft. De rechtbank is het daar niet mee eens. De inspecteur komt in hoger beroep.

Volgens Hof Arnhem-Leeuwarden heeft de rechtbank terecht beslist dat X bv recht heeft op de afdrachtvermindering onderwijs. De door de werknemers gevolgde onderwijseenheden behoren tot de deeltijdopleiding HBO bedrijfskunde die in het CROHO is geregistreerd. Dan is er sprake van een initiële opleiding aan een hogeschool. De inspecteur maakt niet aannemelijk dat één of meerdere werknemers van X bv niet daadwerkelijk in het jaar 2008 de onderwijseenheden hebben gevolgd. Het hoger beroep is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen 14

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!