Waterschapsbelasting stijgt met bijna 5 euro

Een gezin met een eigen woning betaalt in 2018 gemiddeld 4,50 euro meer aan de waterschappen dan in 2017. Dit blijkt uit een prognose van de Unie van Waterschappen. Procentueel gaat het om een stijging van 1,4%.

Gemiddeld betaalt een gezin volgend jaar ongeveer 325 euro aan waterschapsbelastingen. De tarieven zijn nog niet definitief vastgesteld, maar de trend is duidelijk: de gematigde stijging waar al een aantal jaren sprake van is, zet ook in 2018 door.
 
De waterschapsbelasting varieert per regio. Voor een gezin met een eigen woning varieert de lastendruk van 230 euro tot 460 euro. De Unie van Waterschappen heeft de tariefvoorstellen geïnventariseerd zoals ze op dit moment binnen de waterschappen worden besproken. De komende weken stellen de besturen van de waterschappen de definitieve tarieven vast.
 
 
[ Bron: Unie van Waterschappen ]
U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

1 reactie
 
cees.van.kempen
Wanneer wordt er een einde gemaakt aan de willekeur van de waterschappen. Deze lasten horen gewoon uit de algemene middelen bekostigd te worden. Dat wil de overheid natuurlijk niet omdat ze dan geen mooi weer meer kunnen spelen met lagere tarieven terwijl er natuurlijk slechts sprake is van verschuivingen.
06 november 2017 11:07