Wob-verzoek betreffende informatievergaring van vermogen in het buitenland

Aan de Staatssecretaris van Financiën is het Wob-verzoek gedaan om stukken te verstrekken die betrekking hebben op het verkrijgen van informatie over vermogen in het buitenland.

In het kader van de Wet openbaarheid van bestuur is aan de Staatssecretaris van Financiën het verzoek gedaan om de volgende documenten te verstrekken:

1. De laatste versie van het memo ‘Aandachtspunten projecten Vermogen in het buitenland (ViB-projecten)'.

2. Beleid dan wel een werkinstructie ten aanzien van de informatie die de Belastingdienst dit jaar heeft verkregen van een tipgever over circa 3800 (ex-)rekeninghouders van de Credit Suisse Bank te Zwitserland.

3. Beleid dan wel werkinstructies met betrekking tot het verkrijgen van informatie op grond van de automatische gegevensuitwisseling tussen landen waaruit naar voren komt dat er belastingplichtigen zijn die inkomsten dan wel vermogen niet hebben aangegeven in hun aangifte(n).

De staatssecretaris wijst het verzoek gedeeltelijk toe.

Het memo genoemd onder 1 maakt hij deels openbaar. Passages die informatie geven over de controlestrategie en de onderzoeksstrategieën van de Belastingdienst verstrekt hij niet.

Met betrekking tot de stukken genoemd onder 2 en 3 stelt de staatssecretaris dat hij daarvan geen werkinstructie of beleidsstukken heeft.

[Nieuwsbron] [Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!