BDO Nederland: 7,6 procent omzetgroei in 2016

De omzet van BDO Accountants & Adviseurs steeg in 2016 met 7,6 procent naar 249,4 miljoen euro. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2016 van BDO Holding B.V. BDO mocht afgelopen jaar een recordaantal (634) nieuwe medewerkers verwelkomen. Het totale personeelsbestand groeide daarmee per saldo van 2.153 in 2015 naar 2.427 in 2016.

De cijfers zijn een indicator van de groei die BDO Nederland doormaakte als gevolg van gunstige marktomstandigheden en een marktfocus op drie segmenten: mkb & familiebedrijven, corporate clients en de publieke sector. De groei is voornamelijk autonoom, maar werd versterkt door twee acquisities in 2016: de overname van bedrijfsonderdeel Business Consultancy van CompLions en de overname van het bedrijfsonderdeel Retail Accounting van Jumbo Supermarkten.

Kwaliteit

Kwaliteit staat centraal in het beleid van BDO en is een belangrijke randvoorwaarde bij groei. Dat vertaalt zich onder meer in een kritische houding ten aanzien van de klantenportefeuille en extra inspanningen om talent te werven en op de juiste manier op te nemen in de organisatie. Het vertaalt zich ook in het blijven inzetten op verbeteringen en investeringen voor het exploreren van vernieuwing. Om de kwaliteit van de dienstverlening, organisatie, mensen, processen en gedrag te borgen, is BDO in 2016 gestart met het interne kwaliteitsprogramma Horizon.

Raad van commissarissen

De normen van vandaag zijn strenger dan ooit. Goed toezicht en advies zijn daarbij van grote toegevoegde waarde. Een externe blik is daarbij goed. BDO had dit al geborgd door een externe raad van toezicht die in 2016 volledig bestond uit externe leden. De overgang naar een raad van commissarissen per 1 mei 2016 houdt verband met de voorgestelde maatregelen in het in 2014 gepubliceerde rapport 'In het publiek belang', waaraan BDO zich als accountantsorganisatie heeft gecommitteerd. De raad van commissarissen heeft als taak toezicht te houden op het beleid van de raad van bestuur en de algemene zaken binnen de BDO-organisatie als geheel en heeft specifieke taken met betrekking tot toezicht op het gebied van audit & assurance. Kwaliteit en onafhankelijkheid zijn belangrijke uitgangspunten van de toezichthoudende taken.
 
 
[ Bron: BDO ]
U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

                   

Meest gelezen

Agenda

Meer agenda