Internationale actualiteiten

OM op spoor miljoenenfraude met belastingen

Een Nederlandse vermogensbeheerder en een Luxemburgs trustkantoor worden ervan verdacht voor zeker 45 miljoen euro de belastingdienst te hebben opgelicht. Ze deden dat vermoedelijk met een schijnconstructie en een doolhof die ze speciaal hadden opgezet om belastingfraude te kunnen plegen, meldde het Openbaar Ministerie (OM).

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft dinsdag samen met Luxemburgse autoriteiten twee bedrijfspanden doorzocht, in Nederland en in Luxemburg, en administratie in beslag genomen. Drie directeuren en een manager worden ervan verdacht dat zij opzettelijk onjuiste aangiften dividendbelasting hebben gedaan. Ze zijn niet aangehouden.
 
Justitie spreekt van een spiegelpaleisconstructie, waarin een vennootschap fictief een lening van 2 miljard euro verstrekte aan de Luxemburgse moedermaatschappij. Na verschillende omwegen was er 45 miljoen belasting over een winstuitkering verschuldigd. Dat werd aan de Luxemburgse fiscus afgedragen, maar het geld werd later weer bij die belastingdienst teruggehaald. In Nederland werd ten onrechte een 'nihil-aangifte' gedaan.
 
Het OM wil niet zeggen om welke bedrijven het gaat en waar ze precies gevestigd zijn.
 
[ Bron: ANP ]
U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

                   

Meest gelezen internationaal

Agenda

Meer agenda