Internationale actualiteiten

Premier Pakistan uit ambt gezet na vermelding in Panama Papers

De hoogste rechtbank van Pakistan heeft de minister-president van het land uit zijn ambt gezet. Nawaz Sharif wordt beschuldigd van corruptie en witwasserij. Tegen Nawaz kwam vorig jaar een onderzoek op gang naar aanleiding van de zogenoemde Panama Papers over belastingparadijzen. Daaruit bleek dat Nawaz en zijn familie kostbaar onroerend goed hadden gekocht in Londen via bedrijven in belastingparadijzen.

De 67-jarige Nawaz Sharif heeft ontkend iets verkeerd te hebben gedaan en heeft gewaarschuwd dat zijn afzetting het land zal destabiliseren. Hij noemt de zaak een samenzwering tegen hem. Sinds de onafhankelijkheid van het Britse imperium in 1947 heeft nog geen enkele premier in Pakistan zijn termijn volgemaakt.
 
In het kielzog van Nawaz Sharif zette het Pakistaanse hooggerechtshof ook de minister van Financiën aan de kant. Ishaq Dar is de vroegere accountant van Nawaz Sharif en leverde documenten aan justitie over de rijkdom van de premier en zijn familie, inclusief een lijst met bezittingen in de Britse hoofdstad.
 
 
[ Bron: ANP ]
U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

                   

Meest gelezen internationaal