Nieuws over Prinsjesdag 2014

RB: Pakket Belastingplan 2018 is te versnipperd

Het Register Belastingadviseurs (RB) vindt dat de voorstellen die op Prinsjesdag zijn uitgebracht, te wensen over laten. Volgens dé beroepsvereniging van fiscalisten voor het mkb neemt het ministerie niet de juiste maatregelen. Wil Vennix, voorzitter van het RB stelt: "Het totaalpakket is erg versnipperd. Ondanks de demissionaire staat van het kabinet, waren er echt wel meer punten die konden worden opgepakt. Het RB plaatst kritische noten bij de voorstellen die zijn uitgewerkt, want sommige hiervan vallen tegen. Zo krijgt de Belastingdienst weer meer mogelijkheden ten koste van mkb en particulieren."

Belastingdienst gaat op de stoel van geliefden zitten

Vennix: "Straks mag de Belastingdienst bij elk huwelijk beoordelen wat het doel daarvan is. De Belastingdienst kan stellen dat het huwelijk is aangegaan om schenkbelasting te ontgaan en er sprake is van een schenking. Wij vinden dat principieel onjuist. Ongetwijfeld zal ons worden tegengeworpen dat de Belastingdienst hier terughoudend gebruik van zal maken, maar de ervaring leert dat elke nieuwe bevoegdheid ook wordt gebruikt, en soms misbruikt."

RB is tegen afschaffing inkeerregeling

Adjay Pahladsingh (Commissie Wetsvoorstellen / Bureau Vaktechniek RB): "Het afschaffen van de inkeerregeling is geen goede zaak. Iemand die zich heeft vergist bij zijn aangifte, kan de inkeerregeling nu nog toepassen zonder dat hij daarna te maken krijgt met een uitvoerig onderzoek. Hij is dan eerder bereid om vergissingen te melden, zelfs nog met een risico op een boete. Dit wordt eenvoudig opzij gezet. Wij vrezen dat de bereidwilligheid om nog tot inkeer te komen straks sterk zal afnemen."

Toename administratieve lasten door afschaffing btw-landbouwregeling

Pahladsingh vervolgt: "De btw-landbouwregeling wordt per 2018 afgeschaft. Dit brengt direct een grote administratieve last met zich mee voor ondernemers. Ondernemers moeten hun administratie aanpassen, en verder moeten zij onderzoek doen naar de voorbelasting. Dat gaat dan over de herzieningsperiode, dus feitelijk over een periode van tien jaar!"
 
[ Bron: Register Belastingadviseurs ]
U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Meest gelezen Prinsjesdag 2017