Serviceberichten BA

Deel verdragsverklaringen pensioen België weer geldig

Nederland en België hebben besloten om sommige ingetrokken verdragsverklaringen over pensioenuitkeringen uit Nederland aan inwoners van België weer te laten gelden als het pensioen in België progressief en voor meer dan 90% wordt belast.

Dat laat de Belastingdienst weten. Eind 2017 heeft de dienst laten weten dat de verdragsverklaringen werden ingetrokken. Het ging om verdragsverklaringen van pensioengerechtigden in België die zijn afgegeven voor 31 juli 2017.

Of een verdragsverklaring weer gaat gelden, bepaalt de Belastingdienst op grond van de gegevens die van de Belgische belastingdienst worden ontvangen. Zodra de Belastingdienst de gegevens uit België compleet heeft, krijgen zowel pensioenfondsen en verzekeraars, de inhoudingsplichtigen, als de pensioengerechtigden te horen voor welke pensioengerechtigden de verklaring weer gaan gelden.
 
Over de pensioenuitkeringen van deze pensioengerechtigden houden pensioenfondsen en verzekeraars geen loonbelasting meer in. Dat doen deze instellingen niet meer met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018. De eerdere aangiften loonheffingen, waarin pensioenfondsen en verzekeraars voor deze pensioengerechtigden wél loonbelasting hebben ingehouden en betaald, moeten zij dan corrigeren en terugbetalen aan de pensioengerechtigden.
 
In alle andere gevallen, waarbij de verdragsverklaring ingetrokken blijft, blijven pensioenfondsen en verzekeraars over de uit te betalen pensioenen loonbelasting inhouden.
 
[ Bron: Belastingdienst ]

0 reacties
Nog 1500 karakters

                   

Meest gelezen

Agenda

Meer agenda