Belastingverdragen met Malawi en Kenia in zwaar weer

De Staatssecretaris van Financiën verzoekt de Tweede Kamer de Kamerbehandeling van de belastingverdragen met Malawi en Kenia aan te houden, hoewel het voor de hand zou liggen om beide verdragen in te trekken.

De Staatssecretaris van Financiën vindt het voor de hand liggen om de belastingverdragen met Malawi en Kenia in te trekken. Malawi wil namelijk, ondanks dat Malawi het verdrag reeds ondertekend heeft, twee inhoudelijke wijzigingen aanbrengen. De staatssecretaris heeft tot op heden geen reactie ontvangen op zijn voorstel om de ratificatie van het verdrag af te ronden en daarnaast te gaan onderhandelen over een wijzigingsprotocol. Verder hebben diplomatieke pogingen om het een en ander vlot te trekken geen reactie opgeleverd.

Voor wat betreft het belastingverdrag met Kenia schijnt het ratificatieproces in Kenia te zijn vastgelopen. Verder zou Kenia momenteel ook overwegen een inhoudelijke wijziging te willen aanbrengen.

De staatssecretaris overweegt echter dat het intrekken van een verdrag betekent dat de gehele verdragsonderhandeling, inclusief het parlementaire proces, van voren af aan gestart moet worden. Met het oog daarop verzoekt hij de Tweede Kamer de Kamerbehandeling van beide verdragen aan te houden. Als de verdragen worden aangehouden kan er bij de vervolgbesprekingen worden voortgebouwd op de teksten die er nu liggen.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Wordt het Model A of Model B bij de implementatie van de...
Na een paar jaarrapportages, is het eenvoudiger te beoordelen...
Door de verschraling van het fiscale-eenheidsregime tot louter...
Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!