Hof hecht meer geloof aan WOZ-taxatie van belanghebbende dan die van de gemeente

Hof Arnhem-Leeuwarden hecht meer geloof aan de taxatie van X dan aan die van de gemeente en verlaagt de WOZ-waarde van de woning van X tot € 289.000.

Belanghebbende, X, is eigenaar van een vrijstaande woning in het buitengebied van de gemeente Westerveld. X bepleit verlaging van de WOZ-waarde 2014 van € 313.000 tot € 289.000.

Hof Arnhem-Leeuwarden hecht meer geloof aan de taxatie van X dan aan die van de gemeente en verlaagt de WOZ-waarde van de woning van X tot € 289.000. X heeft in haar taxatie gebruik gemaakt van woningen die qua bouwjaar, kwaliteit en inhoud afwijken van de woning van X. Daar staat tegenover dat deze woningen qua ligging juist zeer goed vergelijkbaar zijn. Dit terwijl de gemeente woningen heeft gebruikt die qua ligging (centrum Havelte) sterk afwijken. Daarnaast zijn de woningen die X noemt kort rond de peildatum verkocht. De woningen van de gemeente zijn verkocht verder van de peildatum en de gemeente heeft onvoldoende inzicht gegeven in het waardeverloop tussen verkoop en peildatum. Op grond van het voorgaande volgt het hof de taxatie van X.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...
De Staatssecretaris van Financiën houdt er rekening mee dat de...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!