Polen mag geen minimumomzet eisen voor btw-teruggaaf aan niet EU-reizigers

Het Hof van Justitie EU oordeelt dat Polen in strijd met het EU-recht handelt door de btw-vrijstelling aan Pieńkowski te onthouden. Het is namelijk in strijd met het EU-recht om een minimumomzet te eisen dan wel te eisen dat een overeenkomst wordt gesloten met een marktdeelnemer die gerechtigd is reizigers de btw terug te geven.

Stanisław Pieńkowski verkoopt telecommunicatieapparatuur aan reizigers die buiten het EU-grondgebied wonen. De Poolse Belastingdienst stelt vast dat Pieńkowski, gezien zijn omzet, persoonlijk geen btw mag teruggeven aan reizigers, of voor hen het tarief van 0% mag toepassen. De Poolse rechter stelt een prejudiciële vraag in deze zaak.

Het Hof van Justitie EU oordeelt dat Polen in strijd met het EU-recht handelt door de btw-vrijstelling aan Pieńkowski te onthouden. Volgens het Hof van Justitie EU is het namelijk in strijd met het EU-recht om een minimumomzet te eisen dan wel te eisen dat een overeenkomst wordt gesloten met een marktdeelnemer die gerechtigd is reizigers de btw terug te geven.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Wordt het Model A of Model B bij de implementatie van de...
Na een paar jaarrapportages, is het eenvoudiger te beoordelen...
Door de verschraling van het fiscale-eenheidsregime tot louter...
Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!