VK en Gibraltar zijn voor toepassing vrijheid van dienstverrichting één enkele lidstaat

Het Hof van Justitie EU oordeelt dat de verstrekking van diensten door in Gibraltar gevestigde exploitanten aan in het Verenigd Koninkrijk woonachtige personen, voor het EU-recht, een situatie betreft waarvan alle aspecten zich binnen één lidstaat afspelen.

De Gibraltar Betting and Gaming Association is in Gibraltar opgericht. De GBGA is het niet eens met de nieuwe regeling die het VK per 1 januari 2014 invoert voor bepaalde kansspelbelastingen. Tot 1 januari 2014 moeten namelijk alleen in het VK gevestigde dienstverrichters kansspelbelasting betalen, over de brutowinst van de kansspeldiensten die ze wereldwijd verstrekken. Vanaf 1 januari 2014 moeten aanbieders van kansspeldiensten kansspelbelasting betalen over aan ‘personen in het VK' verstrekte kansspeldiensten. Niet van belang is daarbij of de aanbieder van de kansspeldiensten in het VK dan wel in een ander land is gevestigd. Volgens de GBGA is er sprake van strijd met de vrijheid van dienstverrichting (art. 56 VWEU). De Britse rechter stelt prejudiciële vragen in deze zaak.

Het Hof van Justitie EU oordeelt dat de verstrekking van diensten door in Gibraltar gevestigde exploitanten aan in het Verenigd Koninkrijk woonachtige personen, voor het EU-recht, een situatie betreft waarvan alle aspecten zich binnen één lidstaat afspelen. Aangezien er dan sprake is van een zuiver interne situatie, kan art. 56 VWEU niet worden ingeroepen.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie 355

Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie 56

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!