Waardestijging huurwoning beperkt aftrek zorgkosten

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat met de waardestijging van de woning rekening moet worden gehouden, ook al is onduidelijk of, wanneer en in welke mate de verhuurder mevrouw X hiervoor zal compenseren.

Mevrouw X woont in een huurwoning. In verband met haar lichamelijke en visuele handicap wordt de woning in 2012 op medisch voorschrift aangepast.De kosten hiervan (exclusief inrichtingskosten) zijn € 12.846. X ontvangt hiertoe € 8.500 aan schenkingen van diverse stichtingen. De WOZ-waarde van de woning is op de waardepeildatum 1 januari 2012 € 155.000 en op 1 januari 2013 € 159.000. In geschil is of de kosten van de woningaanpassing aftrekbaar zijn. De inspecteur laat slechts € 780 in aftrek toe, aangezien niet alle kosten op X drukken en de WOZ-waarde van de woning door de verbouwing is gestegen (art. 6.17 lid 2 letter a Wet IB 2001). Rechtbank Gelderland stelt de inspecteur in het gelijk. X gaat in hoger beroep.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat met de waardestijging rekening moet worden gehouden, ook al is onduidelijk of, wanneer en in welke mate de verhuurder X hiervoor zal compenseren. Niet in geschil is dat voor het vaststellen van de waardestijging door de verbouwing moet worden aangesloten bij de stijging van de WOZ-waarde. Het beroep van X is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 6.17

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!