Wet aanvullende regels uitwisseling landenrapporten in Staatsblad

De wet die enkele aanvullende regels stelt voor de uitwisseling van landenrapporten (country-by-country-reporting) is in het Staatsblad gepubliceerd en treedt 5 juni 2017 in werking. De wetswijzigingen vinden toepassing met betrekking tot verslagjaren die beginnen op of na 1 januari 2016.

De wet wijzigt de Wet op de internationale bijstandsverlening bij de heffing van belastingen (WIB) en de Wet VPB 1969. De wet voorziet in enige additionele aanpassingen van die wetten ter implementatie van de richtlijn (EU) 2016/881. Zo wordt in de WIB de grondslag opgenomen voor de automatische verstrekking door Nederland van het landenrapport aan de andere relevante lidstaten. In de Wet VPB 1969 wordt de mogelijkheid geïntroduceerd om een groepsentiteit binnen de EU aan te wijzen die voldoet aan de rapportageverplichtingen namens alle groepsentiteiten die zijn gevestigd in de lidstaten. Ook wordt in die wet een notificatieplicht opgenomen voor het geval de niet in Nederland gevestigde zogenoemde uiteindelijkemoederentiteit weigert de nodige informatie voor het opstellen van een landenrapport te verstrekken aan een Nederlandse groepsentiteit.

Aan het wetsvoorstel (34651) is aandacht besteed in V-N 2017/8.5, V-N 2017/19.5, V-N 2017/25.4 en V-N 2017/28.7.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

De Staatssecretaris van Financiën houdt er rekening mee dat de...
Recent is een aantal documenten over het ‘‘nalevingstekort''...
Het aantrekken van fiscale boegbeelden acht ik een goede...
Ik wil rond de feestdagen nog maar eens benadrukken dat...
Een van de belangrijkste fiscale regelingen voor...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!