Wet aanvullende regels uitwisseling landenrapporten in Staatsblad

De wet die enkele aanvullende regels stelt voor de uitwisseling van landenrapporten (country-by-country-reporting) is in het Staatsblad gepubliceerd en treedt 5 juni 2017 in werking. De wetswijzigingen vinden toepassing met betrekking tot verslagjaren die beginnen op of na 1 januari 2016.

De wet wijzigt de Wet op de internationale bijstandsverlening bij de heffing van belastingen (WIB) en de Wet VPB 1969. De wet voorziet in enige additionele aanpassingen van die wetten ter implementatie van de richtlijn (EU) 2016/881. Zo wordt in de WIB de grondslag opgenomen voor de automatische verstrekking door Nederland van het landenrapport aan de andere relevante lidstaten. In de Wet VPB 1969 wordt de mogelijkheid geïntroduceerd om een groepsentiteit binnen de EU aan te wijzen die voldoet aan de rapportageverplichtingen namens alle groepsentiteiten die zijn gevestigd in de lidstaten. Ook wordt in die wet een notificatieplicht opgenomen voor het geval de niet in Nederland gevestigde zogenoemde uiteindelijkemoederentiteit weigert de nodige informatie voor het opstellen van een landenrapport te verstrekken aan een Nederlandse groepsentiteit.

Aan het wetsvoorstel (34651) is aandacht besteed in V-N 2017/8.5, V-N 2017/19.5, V-N 2017/25.4 en V-N 2017/28.7.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...
Wat een ergernis is het debat over de afschaffing van de...
Wordt het Model A of Model B bij de implementatie van de...
Na een paar jaarrapportages, is het eenvoudiger te beoordelen...
Door de verschraling van het fiscale-eenheidsregime tot louter...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!