Serviceberichten BA

'Problemen ict Belastingdienst duren nog jaren'

Het duurt nog jaren voor de ict-problemen bij de Belastingdienst zijn opgelost. Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) zei dat zondag in het tv-programma Buitenhof. De problemen moeten volgens hem ,,niet onderschat'' worden.

Vorig jaar werd duidelijk dat de fiscus te maken heeft met verouderde ict-systemen. Volgens een onderzoekscommissie zou zelfs de inning van belastinggeld daardoor in gevaar kunnen komen. Snel onderstreepte dat het veel tijd kost om de boel op orde te krijgen. Maar volgens hem zullen de problemen niet verergeren door de plannen die hij afgelopen week presenteerde om brievenbusfirma's aan te pakken.
 
Snel wil paal en perk stellen aan bedrijven die alleen worden opgericht om geld weg te sluizen naar belastingparadijzen, zodat de fiscus het nakijken heeft. Hij wil het imago van Nederland op dit punt verbeteren. De D66-staatssecretaris ontkende overigens dat Nederland een belastingparadijs is.
 
[ Bron: ANP ]

1 reactie
 
roadmaster..
..en zo land de stas én de DG weigeren te investeren in mensen en apparatuur, daar bovenop nog reorganiseren (meer werk met minder mensen) en allerlei besparings- en bezuinigingsmaatregelen doorvoeren in de ICT wordt het ook helemaal niks.
26 februari 2018 14:41

                   

Meest gelezen