Internationale actualiteiten

Arrestaties na witwassen met Zwitserse link

De FIOD heeft eerder deze week twee verdachten aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen, zo maakte de opsporingsdienst van de Belastingdienst donderdag bekend. De verdachten zijn een 67-jarige man uit Rotterdam en een 47-jarige man uit Barendrecht. Er is beslag gelegd op bankrekeningen in Nederland en Zwitserland, een levensverzekering en vier woningen in Rotterdam.

De fiscale opsporingsdienst heeft een aantal locaties in beide gemeentes doorzocht. De twee worden verdacht van witwassen. Het vermoeden is dat de Rotterdammer via verhullende constructies de beschikking had over aanzienlijke bedragen op bankrekeningen in Zwitserland. Dat geld is mogelijk verdiend met criminele activiteiten, en is onder meer besteed aan het betalen van achterstallige belastingschulden (van ongeveer vier ton) en de aanschaf van een bestelbus.
 
Ook is beslag gelegd op 43.000 euro contant geld en een horloge van ruim 47.000 euro. Donderdag wordt een van de verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris.
 
[ Bron: ANP ]
U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

                   

Meest gelezen internationaal

Agenda

Meer agenda