Beroepsprocedure niet bedoeld voor legesplichtige die alleen antwoord wil op zijn vragen

Rechtbank Limburg oordeelt dat een legesplichtige die ‘gewoon antwoord wil op zijn vragen' geen procesbelang heeft bij zijn beroep.

X gaat in bezwaar en beroep tegen de leges die hij moet betalen in verband met de aanvraag van een Nederlandse identiteitskaart.

Rechtbank Limburg oordeelt dat een legesplichtige die ‘gewoon antwoord wil op zijn vragen' geen procesbelang heeft bij zijn beroep. Voor het aannemen van procesbelang is nodig dat het beroep kan leiden tot het ongedaan maken van een of meer rechtsgevolgen van het aangevochten besluit of het bewerkstelligen van andere rechtsgevolgen van het besluit. Het rechtsgevolg van het thans bestreden besluit bestaat eruit dat X leges moet betalen voor het aanvragen van een identiteitskaart. X heeft niet bestreden dat hij leges verschuldigd is en heeft evenmin gronden aangevoerd tegen de hoogte ervan. X wil ‘gewoon antwoord van de gemeente op zijn vragen' en is niet tevreden als het bestreden besluit vanwege een formeel gebrek zou worden vernietigd. Dit is onvoldoende om procesbelang aan te nemen. Het beroep van X is niet-ontvankelijk.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 1:2

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Volgend jaar viert de vennootschapsbelasting haar 50-jarige...
Sinds 1990 heeft de wetgever jarenlang met limiteringen...
In 1992 is de Brede Herwaardering I in werking getreden. Drie...
Het debat betreffende AI in de rechtspraak moet nu worden...
De verschillende benaderingen – ‘deferred taxation' en...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!