Coulancetermijn pensioen in eigen beheer wordt niet verlengd

Volgens staatssecretaris Wiebes van Financiën hebben dga's met de coulancetermijn van drie maanden voldoende tijd om aan de uit de wet Uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB) en overige fiscale pensioenmaatregelen voortvloeiende maatregelen te voldoen. Dit heeft de staatssecretaris geantwoord op Kamervragen van het lid Aukje de Vries (VVD) over het bericht "Een op drie ondernemers niet bewust van uitfasering PEB".

Een verlenging van de coulanceperiode acht de staatssecretaris niet nodig en ook niet wenselijk, omdat dit niet in lijn is met de beoogde snelle uitfasering van het PEB. Het enige dat uiterlijk aan het eind van de coulanceperiode moet zijn geregeld is dat de huidige opbouw van het PEB wordt stopgezet. Dit kan door de algemene vergadering bijeen te roepen en in een addendum op te nemen dat de opbouw stopt. Ook als de dga besluit om een eventueel elders verzekerd pensioen terug te halen naar eigen beheer, moet deze waardeoverdracht plaatsvinden voor het einde van de coulanceperiode. Hierbij heeft de staatssecretaris toegezegd dat hieraan ook is voldaan als het verzoek tot overdracht uiterlijk 30 juni 2017 bij de verzekeraar ligt. De verzekeraar heeft daarna de gebruikelijke termijn om het verzoek af te handelen.

In mei en juni organiseert de Belastingdienst verspreid over het land vijf sessies voor fiscale dienstverleners. Half juni vindt een webinar plaats over dit onderwerp.

[Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!