Duidelijkheid over aftrekposten die beperkt worden tot tarief eerste schijf

Aftrekposten die momenteel aftrekbaar zijn tegen het marginale tarief, zijn volgens het regeerakkoord in de toekomst tegen een lager tarief van 36,95% aftrekbaar. Minister Hoekstra van Financiën heeft in antwoord op gestelde vragen bij de Startnota een overzicht gegeven van welke aftrekposten het precies betreft.

Het betreft de ondernemersfaciliteiten (zelfstandigenaftrek, S&O-aftrek, meewerkaftrek, startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid, stakingsaftrek en MKB-winstvrijstelling), aftrekbare kosten eigen woning, persoonsgebonden aftrekposten (uitgaven voor onderhoudsverplichtingen, weekenduitgaven voor gehandicapten, scholingsuitgaven, uitgaven voor monumentenpanden, kwijtgescholden durfkapitaal, aftrekbare giften, uitgaven voor specifieke zorgkosten en restant persoonsgebonden aftrek voorgaande jaren) en de terbeschikkingsstellingsvrijstelling. De minister gaat ook in op gestelde vragen over de dividendbelasting en de vennootschapsbelasting. Tenslotte wordt ingegaan op de inkomenseffecten bij een dga die de winst van zijn vennootschap volledig laat uitkeren.

[Nieuwsbron] [Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

Sinds 1 mei 2016 is de Wet DBA van kracht, een klein wetje die...
Een interessante vraag is wat er na de ratificatie van het...
Een nieuwe loot ontspruit aan de stam van fiscale...
Er moet iets gebeuren om de btw toekomstbestendig te maken en...
Ondernemen betekent risico nemen. Als internationaal...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!