Duidelijkheid over aftrekposten die beperkt worden tot tarief eerste schijf

Aftrekposten die momenteel aftrekbaar zijn tegen het marginale tarief, zijn volgens het regeerakkoord in de toekomst tegen een lager tarief van 36,95% aftrekbaar. Minister Hoekstra van Financiën heeft in antwoord op gestelde vragen bij de Startnota een overzicht gegeven van welke aftrekposten het precies betreft.

Het betreft de ondernemersfaciliteiten (zelfstandigenaftrek, S&O-aftrek, meewerkaftrek, startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid, stakingsaftrek en MKB-winstvrijstelling), aftrekbare kosten eigen woning, persoonsgebonden aftrekposten (uitgaven voor onderhoudsverplichtingen, weekenduitgaven voor gehandicapten, scholingsuitgaven, uitgaven voor monumentenpanden, kwijtgescholden durfkapitaal, aftrekbare giften, uitgaven voor specifieke zorgkosten en restant persoonsgebonden aftrek voorgaande jaren) en de terbeschikkingsstellingsvrijstelling. De minister gaat ook in op gestelde vragen over de dividendbelasting en de vennootschapsbelasting. Tenslotte wordt ingegaan op de inkomenseffecten bij een dga die de winst van zijn vennootschap volledig laat uitkeren.

[Nieuwsbron] [Nieuwsbron]

U moet inloggen om te kunnen stemmen op dit artikel.
Gemiddelde (0 Stemmen)
De gemiddelde waardering is 0.0 sterren van de 5.

0 reacties
Nog 1500 karakters

Opinie

De Staatssecretaris van Financiën houdt er rekening mee dat de...
Recent is een aantal documenten over het ‘‘nalevingstekort''...
Het aantrekken van fiscale boegbeelden acht ik een goede...
Ik wil rond de feestdagen nog maar eens benadrukken dat...
Een van de belangrijkste fiscale regelingen voor...

                   

Procedures melden

Heeft u een fiscale procedure gevoerd en is deze zaak nog niet gepubliceerd op rechtspraak.nl? Stuur uw procedure naar de redactie!